Spuščeni strop v kopalnici

 


V januarju smo se lotili prenove stropa v kopalnici v staromeščanski hiši. Stropovi so bili pred leti že pribiti z opažem, ki pa je po 20 letih bil primeren za menjavo. Stranka se je odločila za spuščeni strop iz knaufa. Potrebno je bilo odstraniti opaž in dodatno ojačati kontrukcijo in narediti novo podkonstrukcijo za knauf.

cof
Spuščanje stropa v kopalnici

Za kopalnico so primerne le vlago odporne plošče (zelene). Ob robovih vedno namestimo dilatacijski trak, da se loči stik med keramiko in bandažirno maso ( verjetno ste že videli razpoko 1 cm stran od stene, prav zaradi tega ker ni bilo traku).

Stranka se je zaradi majhne višine stropov odločila za vgradne led lučke. Z laserjem napravimo ravno linijo in izvrtamo odprtino za lučke (odvisno od dimenzije ki si jo izberete).

cof
Priprava za led lučke
cof
2x bandažiranje stikov

Ker vsaka kopalnica nima odzračevanja( ali prezračevanja), moramo biti še bolj pozorni na materiale katere vgradimo. Vedno izberemo boljše kakovostne materiale (v tem primeru uniflott za bandažiranje stikov in jubolin p25 za glajenje). Pred bandažiranjem vedno površine inpregniramo z emulzijo!.

cof
končni izgled

Nato porežemo dilatacijski trak. Po 24 urah od zadnjega glajenja površino pobrusimo, odprašimo in pobelimo z maxidis polpralno barvo. Na koncu pa ko je površina suha vgradimo led lučke in tako je prenova končana.


 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close