Prenova stopnišča v Ljubljani

Ponovno smo se lotili prenove stopnišča. Kot vedno smo stranko prepričali v struganje površin in zagotovili kvalitetno podlago za bavanje sten z latex barvo. Zaradi velike obremenjenosti stopnišča so izrazili željo po pralni barvi, zato smo stene pobarvali z Herbol latex satin barvo.

Velikokrat slišimo in vidimo, da trgovci prodajajo oz so svetujejo uporabo nekaterih barv ki naj bi zagotavljale 100% pralnost in odpornost na mokro drgnjenje. Ko pa se stene prebarva pa pride do razočaranja in slabe volje strank, saj so bile zavedene. Probali smo že marsikatero “pralno barvo” in lahko zagotovim da nobena ne zagotavlja 100% pralnosti brez posledic. Četudi je barva pralna, pa še ne pomeni da bomo po njej  drgnili in močili po mili volji. Pralnost notranjih barv pomeni, da se manjši madeži (prstni odtisi, mrčes, plesen,..) lahko obrišejo z rahlo navlaženo krpo. Seveda manjša sled od drgnjenja še ostane , vendar barve ne operemo skupaj z madežem.

Še najbolj smo zadovoljni z Herbol latex satin barvo. Barva je višjega cenovnega razreda in tudi služi svojemu namenu.

s-l1600

This slideshow requires JavaScript.

Za latex podlage je potrebno pripraviti q4 kvaliteto izravnave sten. Kvaliteto smo dosegli z 1x izravnavo sten in 2x glajenjem sten. Sledilo je brušenje in barvanje z disperzijsko barvo. Latex zahteva da površine po brušenju premažemo z akril emulzijo oz pobelimo površine z disperzijsko barvo.

Latex barvamo v 2 slojih in pazimo da pravočasno odstranimo zaščito.

This slideshow requires JavaScript.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close