Spuščeni strop z zvočno izolacijo med etažami


Konec meseca marca smo v Ljubljani izdelali spuščeni strop na dvonivojski podkonstrukciji, katerega namen je bil zvočna zaščita med etažami. Ker je hiša stara več kot 60 let so bili stari stropi še leseni, preko katerih se je zvok prenašal tudi preko dveh etaž. Zato smo stranko prepričali v izolacijo z stekleno volno debeline 10 cm. Na obod stene (stik stena-spuščeni strop) smo namestili tesnilni trak na u profile, katerega namen je preprečiti prenos zvoka in treslajev.

Ometi na lesenih stropovih so ponavadi debeli 2-3 cm in so zelo slabega stanja zato pri vijačenju direktnih obešal vedno uporabimo podložke. Podložka nam služi kot sidro, saj vijak pritrdimo v les ob tem pa stisnemo omet, kar pa prepreči da bi omet zaradi treslajev kasneje popustil, obešalo pa bi postalo majavo.  Uporabimo tudi daljše vijake kot je priporočeno(ravno zaradi različne debeline ometa) običajno 6×60 vijake.

Ker smo pri vijačenju vedno pozorni da je konstrukcija trdna in nosilna obešala vijačimo v mreži 80 cm x 70 cm (praviloma min-> 120 cm x 100 cm).Če naletimo na fugo, obešalo obvezno prestavimo.

Pred vijačenje knauf plošč vedno namestimo tudi dilatacijski trak (trenfix).

Vijačenje direktnih obešal s podložko

 

This slideshow requires JavaScript.


 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close